به گزارش خبرگزاری حوزه، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در همایش بین المللی " حرمت خون مسلمان"، با اشاره به لزوم مقابله با تکفیر، گفت: یکی از علت های بروز پدیده تکفیر و کشتن مسلمانان بیگناه، این است که وظیفه بیان شرع و شریعت از دست علما دراین زمینه خارج شده و گروهی جاهل، بیسواد و دارای انگیزه های خاص، متصدی بیان حکم شریعت در این رابطه شدند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با ذکر راهکارهای مقابله با پدیده تکفیر، گفت: راهکار مقابله با پدیده تکفیر این است که یک نهضت همه جانبه و فراگیر را شکل دهیم.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی، ایجاد تحول در نوع فتواهای مقابله با تکفیر، فراوان سازی فتوا، جمعی کردن فتوا، رسانه ای کردن فتواهای، موسسه ای کردن فتوا و استفاده از قابلیت های نهفته در دین اسلام و دیپلماسی دولت های اسلامی را برای مقابله با پدیده شوم تکفیر بسیار راهگشا دانست.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به ضرورت ایجاد تحول در نوع عرضه فتواها، گفت: درست است که علمای سنی و شیعه، فتواهایی علیه حرکت های تکفیری می دهند، ولی باید در عرضه فتوا تحولاتی رخ دهد از جمله این که به سمت فراوان سازی فتوا برویم، همچنین لازم است به فتواهای درحال انجام اکتفا نکنیم، چون این مقدار اندک است و باید به صورت فراوان تر و برجسته تری فتوا مبنی بر حرمت خون مسلمان صادر شود.
وی با بیان این که برای مقابله با تکفیر باید فتواهای جمعی داده شود و علمای شیعه و سنی با هم یک فتوای جمعی پرامضا و گسترده ای را ارایه کنند، تاکید کرد: باید با همراه کردن فتوا به حرمت خون مسلمان با احکام شدید و سختی که دین اسلام برای کشتن مسلمان قرار داده است کسانی که به دنبال این نوع افکار انحرافی هستند را با موج فتوایی برحذر داشته و از عقوبت و مجازات های سخت اخروی آن ترساند.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی اضافه کرد: با توجه به این که رسانه نقش مهمی در جهت دادن به فضای جمعی واجتماعی دارد، لازم است که فتوا به صورت برحسته ای در کانون رسانه ها قرار گیرد .
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی پیشنهاد داد: یک ماهواره ای با نام "کانال مبارزه با تکفیر و ریختن خون مسلمان" راه اندازی و بخش عظیمی از علمای اسلام از حیث محتوایی آن را تقویت کنند؛ به گونه ای که در این کانال ماهواره ای، علاوه بر این که به صورت متراکم و گسترده از سوی علمای فریقین ارائه و عرضه می شود.
وی در ادامه ابراز داشت: باید با حضور علمای اسلام آگاهی های لازم دینی و مبانی عمیق و دقیق دینی این موضوع در آن کانال دائما مطرح و هر روز شخصیت های بیشتری از جهان اسلام در آن ماهواره، منطق دین را به خوبی آشکار و بیان کنند.
استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: موسسه ای کردن فتوا مهم است و نباید به این مقدار از فتاوا اکتفا کنیم، بلکه باید نهادها و موسساتی را ایجاد و یا وظیفه را بر دوش انها بگذاریم که به صورت گسترده در فضای جوامع اسلامی در جهت مبارزه با تکفیر مبارزه کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی گفت: محور دوم این است که قابلیت های نهفته در تعالیم اسلام را در این زمینه فعال کنیم از جمله قابلیت ها مسجد که یک نهاد اسلامی است.
رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با طرح سئوالی گفت: علی رغم این که اسلام حکم کرده که "خون مسلمان حرمت دارد و کشتن مسلمان حرام است و عقوبت اخروی شدیدی در بردارد" چرا با وجود این حکم شدید و قوی اسلام، برخی در میان مسلمانان دست به عملیات انتحاری زده و انسان ها و مسلمانان بیگناه را می کشند؟
براساس اعلام روابط عمومی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، وی در پایان با بیان این که وقتی تکفیر و کشتن به یک پدیده در جامعه اسلامی تبدیل شده، نمی توانیم به سادگی از کنار آن عبور کنیم و دست به تحلیل نزنیم، یادآور شد: باید ریشه اصلی این پدیده شوم را شناسایی و با آن مقابله کرد.